ZA TYALO.png

««««««

hand-stock-photography-wallpaper-lifted-hands-d1ceae5bda5c0a11d317db13c3dc6d8f.png
hand-stock-photography-wallpaper-lifted-hands-d1ceae5bda5c0a11d317db13c3dc6d8f.png
MASSAGES_edited.png
Забързаният ритъм на живота ни увеличава ежедневната потребност от пълноценна почивка, за възстановяване на жизнената ни сила. Необходимо ни е уединение и адекватна грижа за поддържане на тялото ни здраво и гъвкаво, за стегнат силует и блестяща кожа. В холистичния център „Каламия“ се съчетават оздравителни методи с многовековна история и най-ефективните съвременни научни постижения за цялостно балансиране на организма.
В уютна обстановка, на фона на тиха музика се хармонизира вътрешния свят на всеки гост!

 

«««

finger-clipart-hand-symbol-6-transparent_edited.png

МАСАЖИ

HAND_R_edited.png

Масаж и лечение на проблемни зони

«««

Многогодишният ми опит показва, че адекватната помощ при болков синдром, схваната мускулатура, нервно напрежение и други симптоми, масажът не е достатъчен...

tdjasdaj.png

Релаксиращ аромамасаж масаж на цялото тяло

«««

Този нежен масаж успокоява нервната система, отстранява последствията от стреса и възвръща усещането за вътрешна хармония.

Untitled Sequence.01.png

Терапевтичен масаж на

цялото тяло

«««

В резултат от сериозен опит е изработен собствен стил на работа, чрез съчетаване на познания от традиционната китайска медицина, аюрведа, западната натуропатия, арома- и цветотерапията.

adfha.png

ЛОМИ-ЛОМИ масаж с шайби

от хималайска сол

«««

Лятна разновидност на ломи-ломи масажа с горещи камъни. Масажната техника е ломи-ломи, но вместо горещи камъни се използват шайби от хималайска сол...

IK1_9601.png

Меден масаж на гръб

«««

Масажът с пчелен мед е древен способ за прочистване на човешкия организъм. Затопля, дренира тъканите в дълбочина и улеснява през порите на кожата да се извлекат натрупаните с години отпадъчни вещества...

_DSC1253_edited.jpg

Лимфен дренаж

"тежки крака"

«««

Лимфният дренаж е нежен масаж, стимулиращ със специфични техники движението на лимфата по лимфните пътища. Скоростта на лимфата се увеличава до 7 пъти...

zsdtjhas.png

Ломи-ломи масаж

с горещи камъни

«««

Вулканичните камъни са изключително плътни и имат свойството да задържат топлината продължително време....

Лимфен дренаж по д-р Воодер

«««

Като следствие от оперативно отстраняване на лимфните възли в подмишнечната ямка и ингвиналната гънка, понякога се получава лимфен застой в ръката или крака. Това не трябва да се допуска!

Скалп масаж

«««

Според традиционната китайска медицина, всички ян меридиани се събират в главата. Очите, ушите, устата, свързват вътрешността на тялото с външната среда...

Атицелулитен вакуумен, магнитно-ролков масаж

«««

През последните години като най-ефективен апаратен метод за антицелулитно лечение се наложи технологията, базираща се на едновременно въздействие чрез вакуум и омачкване на проблемните зони.

АВТОРСКА ТЕРАПИЯ 

"МЪДРИ РЪЦЕ" –

Антицелулитна терапия с Шуслерови соли

«««

Искате да се справите с целулита, но имате алерии или предпочитате максимално изчистена козметика? Тогава за вас е авторската ми антицелулитна  терапия, разработена с използване на шуслерови соли.

 
finger-clipart-hand-symbol-6-transparent_edited.png

СПА ТЕРАПИИ

HAND_R_edited.png

Билков пилинг-масаж 

«««

Нежен ексфолииращ масаж, извършен с базово масажно олио, в което за скраб са поставени стрити частици от маточина, салвия или розмарин...

Подхранваща и стягаща кожата терапия - Babor

«««

Искате кожата на тялото ви да придобие стегнат и младежки вид? Тогава решението е тази терапия с подхранваща и стягаща маска.

Пилинг на цялото тяло с хималайска сол

«««

Хималайската сол се е образувала преди около 500 милиона години в топло тропичесто море. Тя съдържа над 80 елемента в йонна форма, в съотношение такова, каквото е било то в първичния океан...

IK1_9601.png

Билкова терапия – гръб

«««

Прекрасна процедура за справяне с болките в гърба, предизвикани от нервно напрежение. Започва се с билков пилинг с маточина...

_DSC1130.JPG

Билкова терапия – стомах

«««

Зоната на слънчевия сплит е център на нашите емоции.След пилинг с розмарин се поставя топло билково килимче върху стомаха и корема...

xfjsjas.png

Глинена маска на цяло тяло – с различни видове глина

«««

Различните видове глини имат различно въздействие върху кожата. Тази терапия е разработена на базата на познанията за петте елемента в КТМ.

IK1_9554_edited.jpg
 

Индийска балансираща терапия – баланс на Вата 

«««

Според аюрведа Вата доша се концентрира освен в малкия таз, в главата, дланите и стъпалата. В Панча карма институтите тази терапия е базова за лечение на Вата дисбаланс.

Традиционен аюрведичен масаж за жени – за хормонален баланс 

«««

Ако на жената се прави този масаж всеки ден от първия менстуален цикъл до края на живота й, тя ще бъде най-щастлива!“Това казва д-р Таруна, която разпространява тази практика извън Индия, благодарение на своята учителка Кусум Модак от Пурна.

 Абхаянга – баланс на

Вата, Пита и Кафа

«««

Абхаянга се превежда като „Любящи ръце”. Това е най-често извършвания масаж на цяло тяло в аюрведичната традиция. В зависимост от съществуващия дошов дисбаланс се прави индивидуален маслен билков извлек за всеки клиент.

Пиндасведа – баланс на Вата, Пита и Кафа

«««

Това е масаж, изпълняван в аюрведическите клиники, отпускащ напрегнатите мускули, премахващ умората и презареждащ с нови положителни емоции!

PINDAS.jpg
 
finger-clipart-hand-symbol-6-transparent_edited.png

АЮРВЕДИЧНИ
терапии и масажи

HAND_R_edited.png
ZA MEN_edited.png
„Намасте“. Думата означава: „Приветствам божественото в теб!“ .
Така хората в Индия се поздравяват с допрени една до друга длани, в знак на уважение. Поздравът идва от хиндуиската вяра, че дълбоко някъде във всеки от нас, има място, където обитават истината, красотата, светлината и любовта.
Не мислите ли, че такова красиво поверие заслужава да преодолее религиозните граници и да се вплете в живота, и културата на всеки от нас? Не думите или поздравът – само поверието. По колко различен начин ще гледаме на другите и на нас самите…

«««

 
finger-clipart-hand-symbol-6-transparent_edited.png

ЛЕЧЕБНИ ТЕРАПИИ

HAND_R_edited.png
Човек търси помощ при терапевт, когато не може да се справи с постоянната хронична болка в костите, ставите и мускулите, неврологична болка и главоболие. Причините за такива болки обикновено са съчетание от въздействието на студ, неправилна стойка и обездвижване, на стара травма, на нервно напрежение и стрес.
 

За да се справя с болката, възпалението  и обездвижването използвам методите на Традиционната Китайска Медицина – вендузи, акупресура, акупунктура, мокса, магнитотерапия, лазертерапия, в различни комбинации.
Тези методи помагат и за справяне със заболявания на дихателната система, за общо възстановяване и тонизиране, за укрепване на имунната система.
Когато се комбинират с подходящ хранителен и двигателен режим, с подходящи БАД, клетъчно хранене и детокс, тези терапии водят до мечтаното енергично и гъвкаво тяло, до възможността отново да сме жизнени, отдадени на любимите си хора, работи и хобита!

«««

LECHEB_edited.png

 Моксотерапия

«««

Моксотерапията е един от основните методи на въздействие в Традиционната Китайска Медицина. Чрез него се подава Ян енергия в тялото, регулира се и се пречиства застоя на енергия и кръв, премахва се студ и влага.

У син джъ

(магнитни вендузи)

«««

Основен метод, който използвам в практиката си.

Тези магнитни вендузи комбинират вакуумтерапия, акупресура и магнитотерапия.

Вакуумтерапия

«««

Основните проблеми, при които се използват вендузи са причинени от външна патогенна енергия – най-вече студ, влага и вятър. Това е обяснението на КТМедицина.

Контакти

STAR_SH.png
STAR_SH.png
LOGO-IM_edited.png
"Каламия"
Холистичен Център

 

София; ул. „Криволак“ №8; до пл. „Журналист“ (партер)

+359889 552 667

+359877 552 667

Email: boikaopal@abv.bg

««««««

««««««

Благодаря за съобщението!